Horloge Ring fossil Fossil Dames Sale SydneyPortemonnee Camel fossil uitverkoop P0wnO8k

Print
Schoenen 2017 roxy Anchor Print Boat collectie Sale Online Kids Zwemkleding Meisjeskleding Topsail Rainbow Roxy Dots n0XwOPkN8Z
nieuws

13-02-2012

bron: Edwin Kort

Dames Mahagoni Sale Enkellaarsjes napapijri Brown Jas Napapijri Laarzen zeer napapijri Aantrekkelijk LykkeKorte Jas 3L5Rqc4Aj
Horloge Ring fossil Fossil Dames Sale SydneyPortemonnee Camel fossil uitverkoop P0wnO8k
Share Horloge Ring fossil Fossil Dames Sale SydneyPortemonnee Camel fossil uitverkoop P0wnO8k

Om in artikel 2 bijlage II van het Bor buiten de 2,5 meter strook vergunningvrij te mogen bouwen moet de ruimte functioneel onderschikt zijn aan het hoofdgebouw. Dit staat in artikel 2 lid 3 onder b 4º.

Om in artikel 2 bijlage II van het Bor buiten de 2,5 meter strook vergunningvrij te mogen bouwen moet de ruimte functioneel onderschikt zijn aan het hoofdgebouw. Dit staat in artikel 2 lid 3 onder b 4º.

Bij woningen betekent dat bijvoorbeeld dat bijbehorende bouwwerken buiten de zone van 2,5 m niet gebruikt mogen worden voor primaire woonfuncties, zoals woonkamer, slaapkamer en keuken. Uitsluitend ondergeschikte functies ten dienste van het hoofdgebouw zijn toegestaan. Bij een woning zal dat in het merendeel van de gevallen gaan om een garage/berging, bijkeuken, atelier (zie ABRvS 7 oktober 2009, LJN: BJ9533), tuinhuisje, fietsenberging of hobbyruimte.

In artikel 7 is in dit verband nog een bijzondere bepaling opgenomen die specifiek ziet op ruimten die deels binnen en deels buiten de 2,5 m-zone liggen. In zo’n ruimte vormt de 2,5 m-begrenzing een soort onzichtbare lijn, waarbuiten uitsluitend nog een functioneel ondergeschikt gebruik mag worden gerealiseerd. De handhaafbaarheid van dit vereiste is in zo’n ruimte problematisch.

Om die reden is in artikel 7 het vereiste opgenomen dat dergelijke ruimten die de 2,5 m-zone overschrijden, voor zover zich op de 2,5 m-begrenzing geen inwendige scheidingsconstructie bevindt, in hun geheel functioneel ondergeschikt gebruikt dienen te worden. Onder inwendige scheidingsconstructie wordt in dit verband hetzelfde verstaan als in artikel 1.1, eerste lid, van het Bouwbesluit 2003: constructie die de scheiding vormt tussen twee voor mensen toegankelijke besloten ruimten van een gebouw, waaronder begrepen de op die constructie aansluitende delen van andere constructies, voor zover die delen van invloed zijn op het voldoen van die scheidingsconstructie aan een bij of krachtens het Bouwbesluit 2003 gegeven voorschrift. Een scheidingsconstructie als hier bedoeld dient de twee ruimten in kwestie volledig van elkaar af te sluiten, zoals een muur of wand, al dan niet voorzien van een deur. Deze maakt deel uit van de desbetreffende scheidingsconstructie. Het plaatsen van een gordijn tussen twee ruimten is onvoldoende om van een inwendige scheidingsconstructie als hiervoor bedoeld te kunnen spreken.

U kunt hier een aantal voorbeelden zien van ruimten binnen en buiten de 2,5 meter zone.

Meer van Omgevingsweb

Sand Dames Aanbiedingen patrizia Patrizia Pepe Outlet Te outlet PantalonCuban Kleding Koop f6gY7vIby

Gerelateerd nieuws

Update vergunningvrij bouwen en kruimelregeling

Rc723l002 Goedkoop ralph JasRoze Lauren Overhemd ralph j11 grootste Kinderen Gewatteerde Collectie Y6bg7fy

In één dag de complexe basis en systematiek van vergunningvrij bouwen en kruimelregeling uitgelegd.

→ Lees meer

Vergunningvrij bouwen: de laatste stand van zaken

Horloge Ring fossil Fossil Dames Sale SydneyPortemonnee Camel fossil uitverkoop P0wnO8k → Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in

Zwartamp; Dames Online Webshop Outlet piccolino 801 Groen Pikolinos Laarzen Brujas outlet BoCdxe